top of page

De kracht van kleine initiatieven

In een hartverwarmend gebaar van medeleven en solidariteit hebben Thuisverpleging Limburg en Claes & Maris hun steun betuigd aan Oekraïne door medisch materiaal en medicatie te schenken. Dit nobele initiatief is mogelijk gemaakt door de inzet van wondverpleegkundige Ihor Vitenko, een toegewijde professional die niet alleen zijn expertise deelt, maar ook zijn afkomst met het door conflict getroffen land.


Ihor Vitenko, zelf van Oekraïense afkomst, nam de verantwoordelijkheid op zich om het geschonken medisch materiaal persoonlijk naar Oekraïne te brengen. Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, was in België blijven geen optie voor de Gentse wondzorgspecialist Ihor Vitenko. Hij trok drie keer naar zijn geboorteland om gewonde soldaten te verzorgen en zorgpersoneel op te leiden. Deze daad van compassie benadrukt de kracht van internationale solidariteit en de impact die individuen kunnen hebben wanneer ze zich verenigen voor een gemeenschappelijk doel.

In tijden van nood is het belangrijk om te erkennen dat de zorgsector niet alleen draait om lokale gemeenschappen, maar ook om het wereldwijde netwerk van zorgverleners dat bruggen slaat tussen verschillende culturen en landen.


Deze gezamenlijke inspanning illustreert hoe kleine, lokale initiatieven kunnen uitgroeien tot krachtige gebaren van solidariteit op internationaal niveau. De dankbaarheid gaat uit naar Thuisverpleging Limburg, Claes & Maris, Ihor Vitenko en collega Christopher voor het tonen van medeleven en het bieden van concrete steun aan degenen die getroffen zijn door de uitdagingen in Oekraïne. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe gemeenschappen wereldwijd zich kunnen verenigen in tijden van nood.

Comments


bottom of page